• Slide4
  • Slide3
  • Slide2

Met de gastkoren "Shantykoor Bravour" uit Woerden en het Nieuwegeinse popkoor "Amazing" vormde zeemanskoor "De Brulboei" een geweldig drietal. Het prachtige weer hielp natuurlijk mee aan een heel geslaagd festival. Het publiek was in grote getale aanwezig en genoot zicht- en hoorbaar van de afwisselende optredens. 

Maar ook de entourage, de prachtige sleepboot Harmke haaks op de twee pontons, midden in de benedenkolk van de Oude Sluis sprak tot de verbeelding. Voeg daarbij de  uitnodigende stoelen van de plaatselijke horeca en van de Brulboei zelf. Dat alles maakte het feest compleet.

Burgemeester Backhuijs gaf ook blijk van zijn betrokkenheid, evenals het enige erelid dat de Brulboei rijk is, Jo Beukes -oprichter en dirigent van het eerste uur- was aanwezig.

Veel dank uitte de voorzitter van het koor, Wim van Meeteren, aan de vele vrijwilligers die vooraf, tijdens en na het festival met vereende krachten zorgden dat alles weer tot in de puntjes geregeld was.

Speciaal werden natuurlijk ook de sponsoren van dit evenement geroemd: de gemeente Nieuwegein, de activiteitengroep Vreeswijk, de vaste groep sponsoren van de Brulboei ( Slagerij Koekman, Electrozaak Visser, verzekeringsbedrijf Hoogendoorn en autobedrijf Kooijman), maar ook de plaatselijke horeca, die de consumptiebonnen voor weinig geld ter beschikking stelden.

Op naar het tiende festival. Als het koor daartoe besluit, zal het worden gehouden op zaterdag 15 juni 2019. 

De oecumenische dienst, het tweede onderdeel van het zomerweekeinde, staat dan genoteerd voor zondag 16 juni 2019. 

Zie binnenkort de foto's van het Sluizenfestival 2018 op onze website onder de link fotoalbums!