Op zaterdag 17 juni 2017 wordt door ons koor De Brulboei voor de achtste keer het Sluizenfestival georganiseerd. Dit keer willen we alle gastkoren uit Nieuwegein uitnodigen. Het vrouwenkoor "De Dolle Diva's, het koor mannenkoor "Hearts of Holland" en het dameskoor "RefreshSing" hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Het festival is een vast onderdeel van het ZOMERWEEKEINDE, dat ooit gestart is door de activiteitengroep Vreeswijk.

Het geweldige openlucht theater van de Oude Sluis, midden in het centrum van het oude dorp Vreeswijk, zal ook nu weer het decor zijn. Vanaf de trappen van de sluis en de kademuren zijn de optredens van de deelnemende koren fantastisch te zien en te beluisteren. Daarbij staan de vele stoelen van de rond de sluis gevestigde plaatselijke horeca-ondernemingen gastvrij voor u klaar. Ook de Spakenburgse visboer is weer aanwezig met z'n heerlijk gerookte paling, makreel, maar natuurlijk ook een verrukkelijk broodje haring. De koren die dit jaar aanwezig zullen zijn brengen ongetwijfeld iets bijzonders.

We zijn inmiddels volop in de weer om het programma in elkaar te draaien en ook de andere zaken vorm te geven om er weer een spetterend feest voor Vreeswijk, voor Nieuwegein en voor ver daarbuiten van te maken. Je kunt voor het dit jaar wel zeer afwisselende stukje muziek terecht langs de kades van de Oude Sluis tussen 13.30 en 18.00 uur. Halverwege de middag zal op spectaculaire wijze, de vijfde en waarschijnlijk laatste CD van de Brulboei "Behouden Vaart" worden gepresenteerd.