Vanaf 1 april 2014 gaat ons koor op bezoek bij 27 groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nieuwegein.
Dit gebeurt in samenwerking met Kunst Centraal en de Museumwerf Vreeswijk. Het koor bijt het spits af door gedurende een half uur de klassen van de verschillende scholen in Nieuwegein te bezoeken. Ze gaan vertellen over de verschillende liederen die de zeevarenden aan boord en aan de wal zongen. Echte werkliederen of Shanties om het werk aan boord bemakkelijker te maken. Liederen bij het hijsen van de zeilen, bij het halen van de netten, bij het laden en lossen, enz. De shantyman zingt voor en de overige bemanningsleden zingen de refreinen in de ritmiek van het werk.
Omdat de Brulboei zichzelf vooral ook presenteert als Zeemanskoor zullen de zeemansliederen over weemoed, over afscheid, over verlangen naar zowel de zee als het thuisfront de hoofdrol spelen. Met name ook de echte meezingers over liefde, drank en vrouwen staan op het programma.

Behalve dit alles is het de bedoeling van de Brulboei dat de leerlingen worden uitgedaagd zelf een nieuwe tekst op een bestaande melodie te maken en mee te dingen naar een prijs en naar het zingen van de klas tijdens het Sluizenfestival op 21 juni in de kolk van de Oude Sluis in Vreeswijk. Zie hiervoor ook de informatie over het Sluizenfestival zelf.