Zaterdag 15 juni 2019 was het voor de tiende keer dat wij het Sluizenfestival organiseerden.
Hoewel de voorspellingen in eerste instantie wat minder gunstig waren, bleek op de dag zelf dat we (weer) het weer mee hadden en beschenen door een af en toe wat waterig zonnetje het publiek een droge, muzikale middag konden bieden.
Net als de jaren ervoor was het voor velen een feest van herkenning van gouwe ouwe en een kennismaking met een aantal nieuwere liederen.
De variatie die het popkoor Amazing bracht was een welkome afwisseling van de zeemansliederen van Eb & Vloed en De Brulboei.
Toeschouwers konden ook nog genieten van het spectaculaire optreden op het slappe koord van Sebastian Gumchung. (Een interview met hem is te lezen in het AD)
E
en bijzonder moment was voor veel Vreeswijkers en de koorleden de aanwezigheid van vicevoorzitter Bert Stekelenburg. Bert is de initiator van het Sluizenfestival en steeds de drijvende kracht geweest. Helaas moest hij dit jaar een stap terug doen i.v.m. een hersenbloeding. Vanwege het jubileum en zijn jarenlange toomeloze inzet werd dit jaar het festival aan hem opgedragen.
Zodra de vele foto's die gemaakt zijn beschikbaar zijn worden deze (uiteraard) weer geplaatst bij Fotoalbums.